+30 2310 553162 ,+30 2310553163, +30 2310553192

Blog post

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 11.06.2018

Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 του μηνός Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων ακίνητης ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους Δήμους Δέλτα, Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, πρέπει να δηλώσετε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ακίνητό σας στο Κτηματολόγιο, εφόσον αυτό βρίσκεται σε κάποια από τις παρακάτω δημοτικές κοινότητες:

Α) Καλοχωρίου, Κυμίνων, Ν. Μαλγάρων, Σίνδου και Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα,
Β) Αγ. Αθανασίου, Αγχιάλου και Γέφυρας του Δήμου Χαλκηδόνος
Γ) Λητής, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου
Δ) Καβαλλαρίου και Λαγυνών του Δήμου Λαγκαδά

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι τρίμηνη για όσους κατοικούν στην Ελλάδα, δηλαδή θα διαρκέσει έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία είναι εξάμηνη.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι τα παρακάτω:

1. Απλά φωτοαντίγραφα των τίτλων που τεκμηριώνουν τα δικαιώματά σας στο ακίνητο (π.χ. συμβόλαια αγοραπωλησίας, αποδοχή κληρονομιάς, γονική παροχή, δωρεές).

2. Αποδεικτικό καταβολής πάγιου τέλους κτηματογράφησης.

3. Απλό φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου και επίδειξη εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ σας (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, εκκαθαριστικό κ.λπ.).

4. Απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής του οικείου υποθηκοφυλακείου.

5. Τοπογραφικό διάγραμμα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αγροτεμάχιο ή γενικά το δηλωθέν ακίνητο δεν διαθέτει ταχυδρομική διεύθυνση και Τ.Κ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να θυμάστε ότι η υποβολή των δηλώσεων ακίνητης ιδιοκτησίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ και ότι σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί, το ακίνητό σας θα καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» με κίνδυνο να περιέλθει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Το γραφείο μας «ΠΕΣΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» διαθέτει εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό για τον εντοπισμό των υπο κτηματογράφηση ακινήτων και την πραγματοποίηση του απαιτούμενου νομικού ελέγχου που χρειάζεται στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο, τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς και τη σύνταξη και την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας στο αρμόδιο γραφείο Κτηματογράφησης, ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκεται το ακίνητό σας. Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών και η κατάθεσή τους από αρμόδιο και έμπειρο δικηγόρο μπορεί να συνδράμει στην αποφυγή προβλημάτων και σφαλμάτων που θα εμφανιστούν στο μέλλον και στην αποφυγή επίλυσής τους ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2310 553162, 63, 92 ή μέσω e-mail: info@pglaw.gr.